In dit artikel

Wat doet een Levenscoach en Wat zijn de Kosten?

In dit artikel

Voel je je soms overweldigd door de uitdagingen van het leven? Je bent niet alleen, want ook ik heb die momenten gehad en ontdekte dat een levenscoach uitkomst kan bieden. In dit artikel onthul ik wat een levenscoach voor jou kan betekenen en hoe deze professionele begeleiding je naar persoonlijke groei en mentale balans kan leiden.

Lees snel verder en vind de sleutel tot een vervuld leven!

Wat doet een Levenscoach en Wat zijn de Kosten

Samenvatting

 • Een levenscoach helpt je met persoonlijke ontwikkeling en het vinden van emotioneel welzijn en professionele doelen.
 • De kosten voor een levenscoach variëren meestal tussen €90 en €120 per uur, met pakketten voor MKB levenscoaching tussen €1500 en €2000.
 • Door levenscoaching te volgen kun je je zelfvertrouwen vergroten, stress beheren en meer inzicht krijgen in je eigen gedrag en keuzes.
 • Levenscoaching is een investering in persoonlijke groei en kan leiden tot verbetering van de mentale gezondheid en het stellen van duidelijke levensdoelen.
 • Je kunt een levenscoach inschakelen op momenten dat je vastloopt of richting nodig hebt om je volledige potentieel te bereiken.

Wat is een levenscoach?

Een levenscoach is iemand die jou begeleidt op de weg naar persoonlijke vervulling, of het nu gaat om emotioneel welzijn of het stellen en bereiken van professionele doelen. Ze bieden ondersteuning bij het navigeren door uitdagingen en helpen je om inzichten te verwerven die noodzakelijk zijn voor jouw persoonlijke groei.

Wat doet een Levenscoach en Wat zijn de Kosten

Rol en taken van een levenscoach

Ik help mensen hun leven te vormen volgens hun diepste verlangens en ware zelf. Mijn taak als levenscoach omvat het bieden van persoonlijke ontwikkeling en levensbegeleiding door middel van coachingsgesprekken.

Met een focus op mentale gezondheid en emotionele balans, sta ik mijn cliënten bij in het verkrijgen van zelfinzicht en het aanleren van stressmanagement technieken.

Met mijn begeleiding ontdekken cliënten hun sterke punten en werkpunten, evenals kansen en uitdagingen. Het is mijn verantwoordelijkheid hen te helpen met het vergroten van hun zelfvertrouwen, het overwinnen van faalangst en onzekerheid.

Samen stellen we doelgerichte levensplannen op, waarbij we praktische strategieën benutten om concrete doelen te bereiken en een doelgericht leven te leiden.

Hoe een levenscoach kan helpen

Een levenscoach van Vortexflow luistert aandachtig naar jouw verhaal en helpt je te ontrafelen wat echt waardevol is in het leven. We verkennen samen je diepste drijfveren en ontdekken welke levensdoelen voor jou het meest betekenisvol zijn.

Emotionele patronen die niet meer dienen, identificeren we en transformeren we in iets positiefs, waardoor zelfontplooiing en mentale gezondheid voorop komen te staan.

Met de steun van Vortexflow zet je stappen naar een meer gebalanceerd leven, waarin werk en privé harmonieus samenvloeien. We kijken kritisch naar zelfvergelijking en vinden manieren om meer uit eigen kracht en zelfacceptatie te leven.

Samen met jouw levenscoach breek je door barrières die je tegenhouden en creëer je ruimte voor nieuwe, gezondere gedragspatronen.

Wanneer een levenscoach inschakelen?

Er komt een moment in ieders leven waarop we vastzitten of gewoon niet zeker weten welke richting we op moeten. Op zo’n kruispunt kan de expertise van een levenscoach ons voorzien van de nodige begeleiding en ondersteuning om onze paden te verhelderen en ons volledige potentieel te bereiken.

Wat doet een Levenscoach en Wat zijn de Kosten

Voordelen van levenscoaching

Ik heb persoonlijk ervaren hoe krachtig levenscoaching kan zijn. Het transformeert niet alleen je mindset, maar verrijkt ook je dagelijks leven op veel manieren. Hier zijn enkele voordelen die ik heb ontdekt:

 • Persoonlijke ontwikkeling krijgt een enorme boost. Een levenscoach stimuleert je om continu te blijven groeien, zowel professioneel als privé.
 • Zelfbewustzijn neemt toe. Coaching helpt je je eigen patronen en valkuilen te herkennen, wat enorm bijdraagt aan je zelfinzicht.
 • Je leert gericht keuzes maken die resoneren met wie jij bent, waardoor de koers van je leven steeds helderder wordt.
 • Innerlijke groei vormt de basis van de begeleiding. Een coach reikt tools aan om deze groei dagelijks te bevorderen.
 • De mentale gezondheid verbetert aanzienlijk. Door coaching ga je stress en uitstelgedrag tegen en leer je te luisteren naar je gevoelens.
 • Doelgericht leven wordt een haalbare kaart dankzij heldere doelen stellen samen met jouw levenscoach.
 • Zelfreflectie is een onderdeel waar veel aandacht aan besteed wordt tijdens sessies, wat resulteert in betere besluitvorming voor de lange termijn.
 • Levenscoaching verhoogt het zelfvertrouwen door succeservaringen en positieve feedback tijdens het traject.
 • Je verkrijgt duidelijkheid over wat echt belangrijk voor jou is, helpend bij het maken van keuzes die jouw ware zelf weerspiegelen.

Kosten van een levenscoach

De investering in een levenscoach varieert, maar het is de sleutel tot persoonlijke vooruitgang en welzijn; ontdek hoe deze keuze in jouw budget kan passen.

Overzicht van gemiddelde tarieven

Laten we eens een kijkje nemen naar het financiële aspect van levenscoaching. De kosten die hiermee gemoeid zijn, kunnen voor jou als potentiële cliënt een belangrijke factor zijn bij het beslissen of je al dan niet de stap zet. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde tarieven voor levenscoaching in handig tabelvorm.

Type CoachingGemiddeld tarief per uurPakketprijs (8 sessies)
Particuliere levenscoach€90 – €120
Zakelijke levenscoach€90 – €120
MKB levenscoachVariabel€1500 – €2000
Premium levenscoachTot €350Op aanvraag

Tarieven kunnen uiteraard variëren en zijn afhankelijk van de ervaring en specialisatie van de levenscoach. Het is belangrijk om te onthouden dat deze investering in jezelf op lange termijn vaak waardevoller is dan de korte termijn kosten.

Wat doet een Levenscoach en Wat zijn de Kosten

Conclusie

Als levenscoach duik ik met jou in jouw persoonlijke ontwikkeling en geestelijk welzijn. Samen identificeren we niet alleen je sterke kanten, maar ook waar je kunt groeien. Je leert balans te vinden tussen werk en privéleven, waardoor je dagelijks effectiever wordt.

Deze begeleiding is een investering in jezelf, want mentale gezondheid en persoonlijke doelen hebben prioriteit. Stap vandaag nog naar een leven vol voldoening en laat mij jou de weg wijzen!

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de taken van een levenscoach?

Een levenscoach helpt mensen persoonlijke doelen te stellen en te bereiken door middel van begeleiding en ondersteuning.

2. Kan iedereen baat hebben bij een levenscoach?

Ja, iedereen die op zoek is naar persoonlijke ontwikkeling of verandering kan baat hebben bij de diensten van een levenscoach.

3. Hoe lang duurt een coachingstraject gemiddeld?

De duur van een coachingstraject varieert, maar meestal duurt het enkele maanden tot een jaar, afhankelijk van de individuele behoeften.

4. Wat kost een sessie met een levenscoach?

De kosten voor een sessie met een levenscoach variëren en zijn afhankelijk van de ervaring van de coach en de specifieke diensten die worden aangeboden.

5. Is het resultaat van levenscoaching meetbaar?

Resultaten van levenscoaching kunnen zowel subjectief ervaren worden als objectief gemeten in gedragsveranderingen en het behalen van gestelde doelen.

Picture of Anouk van Gangelen

Anouk van Gangelen

Anouk van Gangelen (1992) is een empathisch lifecoach bij Vortex Flow, met veel passie voor spiritualiteit, persoonlijke en emotionele ontwikkeling. Ze is de partner van Martijn en een liefhebbende moeder van Tess en Luka. Haar expertise omvat persoonlijke ontwikkeling, het weer in lijn komen met de gevoelswereld en helpen creëren van meer Flow. Volg Anouk ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor vragen of suggesties, mail anouk@vortexflow.nl of bel 06-22965778 tijdens kantooruren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *