In dit artikel

Top 10 Nederlandse Podcasts over Spiritualiteit

In dit artikel

Het vinden van de perfecte podcast over spiritualiteit kan als zoeken naar een speld in een hooiberg voelen. Maar wist je dat er in Nederland talloze geweldige podcasts zijn die je kunnen helpen bij je spirituele reis? Deze lijst van de top 10 Nederlandse spirituele podcasts, gebaseerd op populariteit en beoordelingen, biedt je een uitgebreide gids om jouw zoektocht eenvoudiger te maken.

Van diepgaande gesprekken tot praktische spiritualiteit, deze podcasts hebben voor ieder wat wils.

Ik ben Anouk van Gangelen, empathisch coach en moeder van twee. Met meer dan tien jaar ervaring als ergotherapeut, heb ik geleerd hoe belangrijk het is om te vertrouwen op intuïtie en te leven vanuit flow.

In deze blog deel ik mijn kennis en inzichten om jou te helpen de beste spirituele podcasts te vinden. Lees verder en ontdek waardevolle tips voor jouw dagelijkse leven.

Samenvatting

 • Unieke Perspectieven : Nederlandse spirituele podcasts zoals die van Susan Smit en De Podcast Psycholoog bieden verrassende inzichten en praktische tips voor persoonlijke groei en geluk.
 • Diepgaande Gesprekken : Podcasts zoals KUKURU en De Ongelooflijke Podcast bevatten diepgaande gesprekken over onderwerpen zoals meditatie, astrologie, en de impact van religieuze opvoedingen.
 • Praktische Spiritualiteit : De ‘Praktische Spiritualiteit Podcast’ deelt concrete adviezen en oefeningen, waaronder meditatie- en ademhalingstechnieken, om stress te verminderen en welzijn te bevorderen.
 • Aanbevolen Boeken en Films : Titels zoals “De Kracht van het Nu” door Eckhart Tolle en films als “Heal” op Netflix bieden aanvullende middelen voor spirituele verdieping en bewustzijnsvergroting.
 • Spirituele Producten : Handgemaakte sieraden, comfortabele spirituele kleding, en edelstenen zoals amethist en rozenkwarts kunnen de spirituele praktijk verrijken en helpen bij dagelijkse balans.

Overzicht van de Top 10

Deze tien spirituele podcasts uit Nederland bieden unieke inzichten en inspiraties. Ontdek hoe uiteenlopende hosts jou kunnen helpen op je spirituele reis.

Susan Smit’s selectie

Je kunt genieten van Susan Smit’s diepe inzichten in spiritualiteit. Ze is een bekende schrijver en journalist die recensies schrijft voor Happinez. Ze heeft een unieke kijk op de oude religie en natuurspiritualiteit.

Haar persoonlijke ontwikkelingsreis als heks biedt veel interessante verhalen en lessen.

Susan bespreekt ook onderwerpen zoals de 7 universele wetten en schaduwwerk in haar podcast. Ze heeft zelfs een aflevering gewijd aan heksen en het historisch perspectief voor vrouwelijke leiders van vandaag.

Je krijgt echt waardevolle kennis en inspiratie uit haar selectie. Zoals Susan zelf zegt:.

Spiritualiteit gaat niet alleen over denken, maar vooral over voelen.

De Podcast Psycholoog

Na Susan Smit’s selectie kom je uit bij De Podcast Psycholoog. Deze inspirerende podcast staat bekend om zijn diepgaande gesprekken over geluk en psychologie. De presentatoren duiken diep in onderwerpen die ons geluk bepalen en geven praktische tips om gelukkiger te worden.

Elke aflevering biedt inzichten die je helpen op je pad naar zelfontwikkeling en innerlijke vrede.

De Podcast Psycholoog richt zich op luisteraars die geïnteresseerd zijn in hoe een streng christelijke opvoeding hun leven heeft beïnvloed. Het bespreekt ook de impact hiervan op het emotionele welzijn.

Deze podcast is ideaal voor iedereen die meer wil leren over de verbanden tussen psychologie en spiritualiteit. Zoek podcasts zoals deze om je kennis en zelfbewustzijn te verrijken.

Spiritualiteit in Spijkerbroek

Luister naar Spiritualiteit in Spijkerbroek voor een verfrissende kijk op spiritualiteit. De podcast biedt onderwerpen als loslaten, manifesteren, en yoga. Presentator Susan Smit selecteert vaak deze podcast in overzichten van de beste spirituele podcasts.

De pragmatische benadering zorgt ervoor dat je eenvoudige en effectieve tips ontvangt.

De groeiende populariteit van deze podcast komt niet uit de lucht vallen. Luisteraars waarderen het tegendraadse en down-to-earth karakter. Het energetisch huis en praktische spiritualiteit komen uitgebreid aan bod.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in spiritualiteit, biedt deze podcast inspiratie en waardevolle inzichten.

– Diepgaande gesprekken

Unieke kenmerken van deze podcasts

Deze podcasts bevatten diepgaande gesprekken die je inspireren. Bovendien bieden ze praktische spiritualiteit die je in je dagelijks leven kunt toepassen.

Diepgaande gesprekken

Diepgaande gesprekken in deze spirituele podcasts gaan over geluk, seks, relaties, meditatie, astrologie en angst. In KUKURU deelt Giel Beelen inspirerende gesprekken over zelfontwikkeling en spiritualiteit.

Zulke gesprekken bieden je inzichten in je ware zelf en helpen je een unieke bestemming te vinden.

Er zijn ook persoonlijke verhalen zoals in De Ongelooflijke Podcast. Hier praat men over de impact van een strenge christelijke opvoeding met gelovigen, twijfelaars en afhakers. Deze gesprekken helpen je te verbinden met je intuïtie en kunnen enorm verhelderend zijn.

Door naar deze podcasts te luisteren, krijg je waardevolle inzichten in verschillende aspecten van het leven.

Praktische spiritualiteit

Praktische spiritualiteit draait om het toepassen van spirituele ideeën in het dagelijks leven. De ‘Praktische Spiritualiteit Podcast’ deelt persoonlijke ervaringen en laat zien hoe spiritualiteit je dagelijkse bestaan kan verrijken.

De presentatrice bespreekt onderwerpen zoals geluk, seks, relaties, meditatie, astrologie en angst, allemaal met een focus op hoe deze thema’s je welzijn beïnvloeden.

De podcast geeft concrete tips en adviezen. Je leert bijvoorbeeld eenvoudige meditatie- en ademhalingsoefeningen die je direct kunt toepassen om stress te verminderen. Ook verhelderen de gesprekken hoe je astrologie kunt gebruiken om meer inzicht in jezelf te krijgen.

Dit maakt het makkelijker om spiritualiteit een plaats te geven in jouw routine en relaties.

Aanbevolen spirituele boeken en films

Ontdek boeken en films die je spirituele groei kunnen versterken. Deze collectie biedt inspirerende verhalen en diepgaande inzichten.

Spirituele boeken top 10

Spirituele boeken kunnen je helpen dieper inzicht te krijgen in jezelf en de wereld om je heen. Hier is een lijst van tien aanbevolen spirituele boeken.

 1. De Kracht van het Nu door Eckhart Tolle

  Dit boek leert je hoe je volledig in het huidige moment kunt leven.

 2. Een Nieuwe Aarde door Eckhart Tolle

  Ontdek hoe bewustzijnstransformatie kan leiden tot een betere wereld.

 3. De Vier Inzichten door Don Miguel Ruiz

  Leer over eeuwenoude Tolteekse wijsheden voor een betekenisvol leven.

 4. De Celestijnse Belofte door James Redfield

  Een avontuurlijke roman die spirituele groei stimuleert.

 5. Lichtwerker door Doreen Virtue

  Dit boek verkent wat het betekent om als lichtwerker te leven en te werken.

 6. Conversations with God door Neale Donald Walsch

  Dit werk biedt diepgaande gesprekken met het goddelijke, gericht op persoonlijke ontwikkeling.

 7. Het Veld door Lynne McTaggart

  Verken de wetenschappelijke kant van spiritualiteit en energievelden rondom ons.

 8. De Zeven Spirituele Wetten van Succes door Deepak Chopra

  Praktische richtlijnen gebaseerd op oude wijsheid voor succes en vervulling in het leven.

 9. Brida: Een Magisch Verhaal over Spiritualiteit en Liefde door Paulo Coelho

  Ontdek de zoektocht naar spiritueel inzicht en liefde in dit inspirerende verhaal.

 10. Jij bent Goddelijk: Ontdek de Heilige Poorten naar Leven vanuit Je Ziel door Hans Peter Roel

  Leer hoe je contact maakt met je ziel om een dieper, rijker leven te leiden.

Al deze titels worden regelmatig bijgewerkt bij Bruna en zijn samengesteld met behulp van Uitgeverij Ankh-Hermes en Boekenwereld, zodat ze altijd actueel zijn in hun aanbevelingen voor spiritualiteit boeken top 10.

Spirituele films op Netflix

Netflix biedt een schat aan spirituele films die je bewustzijn kunnen vergroten. Hier zijn enkele van de beste keuzes.

 1. Athos

  Ontdek de kloosters van Athos in Griekenland. Deze film laat je zien hoe monniken hun leven in volledige toewijding en stilte leven.

 2. Sâdhaka: La senda del yoga

  Volg de reis van mensen die yoga beoefenen om innerlijke vrede te vinden. Dit is perfect voor iedereen die spiritualiteit wil integreren in dagelijks leven.

 3. Francesco

  Volg het leven en werk van Paus Franciscus. Bekijk hoe hij zich inzet voor ecologie en menselijke waardigheid, geïnspireerd door zijn spirituele inzichten.

 4. The Answer

  Het verhaal van James Donald Walters, een leerling van Paramhansa Yogananda. Een inspirerende film over het volgen van je spirituele pad ondanks uitdagingen.

 5. Regina

  Leer over Regina Jonas, ‘s werelds eerste vrouwelijke rabbijn. Haar verhaal toont kracht en geloof te midden van vervolging.

 6. Beads on One String

  Deze documentaire onderzoekt verschillende vormen van spiritualiteit wereldwijd. Laat je inspireren door hoe diverse culturen met spiritualiteit omgaan.

 7. Heal

  Ontdek de krachtige verbinding tussen geest en lichaam door verhalen over genezing uit verschillende culturen.

 8. InnSaei: The Power of Intuition

  Een verkenning van intuïtie als bron van kennis en wijsheid, ondersteund door interviews met wetenschappers en spirituele leiders.

 9. Minimalism: A Documentary About the Important Things

  Leer hoe minder bezitten bijdraagt aan een rijker spiritueel leven volgens minimalistische principes.

 10. Ram Dass, Going Home

  Dit is een intieme kijk op Ram Dass’ laatste jaren, waarin hij reflecteert op liefde, dood en bewustzijn tijdens zijn tijd in Hawaï.

Deze films zijn perfect om jouw reis naar meer bewustzijn en spiritueel inzicht te ondersteunen terwijl je ontspannen geniet op Netflix.

Spirituele producten en geschenken

Spirituele producten kunnen je dagelijkse leven op een bijzondere manier verrijken. Geef een dierbare een betekenisvol cadeau dat hun spirituele reis ondersteunt.

Spirituele sieraden

Spirituele sieraden zijn niet alleen mooi, maar vaak ook betekenisvol. Ze kunnen veel meer zijn dan alleen accessoires.

 1. Symbolische Betekenis
  • Veel spirituele sieraden dragen een symbolische boodschap die kracht of bescherming biedt.
  • Deze sieraden bevatten vaak spirituele tekens, zoals het Oog van Horus of het Hamsa-handje.

 2. Materialen met Waarde
  • Sieraden worden regelmatig gemaakt van materialen met spirituele waarde, zoals edelstenen en kristallen.
  • Edelstenen zoals amethist en rozenkwarts staan bekend om hun helende energieën.

 3. Persoonlijke Verbinding
  • Je kunt een persoonlijke band ontwikkelen met jouw sieraad door meditatie of intenties te stellen.
  • Dit maakt het sieraad een krachtig hulpmiddel bij je spirituele praktijk.

 4. Handgemaakte Ontwerpen
  • Veel spirituele sieraden zijn handgemaakt, wat ze uniek en speciaal maakt.
  • Ambachtslieden besteden veel aandacht aan detail en energie bij het maken van elk stuk.

 5. Geschikt voor Alle Gelegenheden
  • Deze sieraden passen zowel bij dagelijkse kleding als bij speciale gelegenheden.
  • Ze bieden een mooie manier om je spiritualiteit subtiel uit te drukken.

 6. Cadeaus met Betekenis
  • Spirituele sieraden zijn perfecte geschenken voor vrienden en familie die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit.
  • Door zo’n cadeau geef je niet alleen een mooi sieraad, maar ook een symbool van liefde en bescherming.

 7. Variëteit in Stijlen
  • Er is een grote variëteit aan stijlen beschikbaar; van eenvoudige kettingen tot ingewikkelde armbanden.
  • Zo kun je altijd iets vinden dat past bij jouw persoonlijke smaak en stijl.

 8. Ondersteuning van Kleine Bedrijven
  • Het kopen van handgemaakte spirituele sieraden ondersteunt vaak kleine bedrijven en ambachtslieden.
  • Hierdoor draag je direct bij aan de instandhouding van traditionele ambachten.

 9. Duurzaamheid en Ecologie
  • Veel makers kiezen voor duurzame materialen om ecologische voetafdrukken te minimaliseren.
  • Dit sluit goed aan op de spirituele waarden van respect voor de natuur en duurzaamheid.

 10. Aanmelden voor Nieuwsbrieven

  – Veel online shops bieden de mogelijkheid om je aan te melden voor nieuwsbrieven over nieuwe collecties en aanbiedingen.

  – Hierdoor blijf je op de hoogte van nieuwe trends binnen spiritueel design.

Deze spirituele sieraden brengen meer magie in jouw dagelijks leven terwijl ze er prachtig uitzien!

Spirituele kleding

Spirituele kleding kan je helpen bij het uiten van je innerlijke zelf en energie. Het draagt bij aan een gevoel van verbondenheid en balans.

 1. Virblatt spirituele kleding

  Virblatt biedt ontwerpen gemaakt door kunstenaars die gespecialiseerd zijn in spirituele patronen. Deze patronen bevatten vaak symbolen die bescherming of vrede brengen.

 2. Comfortabele stoffen

  Spirituele kleding is meestal gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen of linnen. Dit zorgt voor comfort en ademend vermogen, perfect voor meditatie of yoga.

 3. Handgemaakte items

  Veel spirituele kledingstukken zijn handgemaakt, wat zorgt voor unieke stukken vol positieve energie en liefde.

 4. Ethische productie

  Merken zoals Virblatt zorgen ervoor dat hun producten ethisch geproduceerd worden, zonder schade aan mens of milieu.

 5. Vibrant kleuren en patronen

  Kledingstukken bevatten vaak felle kleuren en levendige patronen die chakra’s stimuleren en helende eigenschappen hebben.

 6. Veelzijdige stijlen

  Spirituele kleding kan zowel casual als formeel gedragen worden, afhankelijk van de gelegenheid.

 7. Symbolische accessoires

  Het toevoegen van accessoires zoals kettingen met kristallen kan je outfit compleet maken en extra energie geven.

 8. Unisex opties

  Veel spirituele kledingstukken zijn unisex, waardoor ze geschikt zijn voor iedereen, ongeacht geslacht of leeftijd.

 9. Geïnspireerde quotes

  Sommige kledingstukken hebben inspirerende citaten die je kunnen motiveren gedurende de dag.

 10. Magische details

  Kleine borduursels of bedeltjes voegen een vleugje magie toe aan je dagelijkse outfit, waardoor je jezelf meer verbonden voelt met de natuur en het universum.

Gebruik deze tips om jouw garderobe te verbeteren en de harmonie in je leven te vergroten!

Spirituele stenen

Spirituele stenen bieden verschillende voordelen voor persoonlijke groei en bewustwording. Ze worden vaak gebruikt in meditatie, zelfontwikkeling en manifestatie.

 1. Amethist – Deze paarse steen bevordert innerlijke rust en helpt bij spanning en slapeloosheid. Gebruik hem tijdens meditatie om je geest te kalmeren.
 2. Rozenkwarts – Bekend als de steen van liefde, ondersteunt rozenkwarts emotionele genezing en compassie. Plaats deze steen onder je kussen voor een betere nachtrust.
 3. Bergkristal – Deze heldere kristal versterkt energie en helpt bij concentratie. Houd een bergkristal bij je terwijl je werkt of studeert voor mentale helderheid.
 4. Labradoriet – Bescherm jezelf tegen negatieve energieën met labradoriet, ook wel bekend als de beschermersteen. Draag het bij je of plaats het in huis voor bescherming.
 5. Citrien – Citrien staat bekend om zijn vermogen om geluk en overvloed aan te trekken. Leg deze zonnige steen op je werkplek om welvaart aan te moedigen.
 6. Jaspis – Jaspis ondersteunt aarding en stabiliteit, wat nuttig is tijdens stressvolle momenten. Houd een jaspis vast tijdens ademhalingsoefeningen om kalmte te vinden.
 7. Sodaliet – Verhoog je intuïtie met sodaliet, die inzicht en wijsheid bevordert. Gebruik deze steen tijdens spirituele sessies zoals tarotleggingen.
 8. Hematiet – Hematiet helpt bij aarden en balans vinden in het dagelijks leven, ideaal voor na hectische dagen. Draag hematiet-sieraden voor evenwichtige energie.
 9. Onyx – Onyx versterkt wilskracht en doorzettingsvermogen, perfect voor tijden van uitdaging of verandering. Een onyx amulet kan kracht geven tijdens moeilijke periodes.
 10. Turkoois – Stimuleer communicatie en zelfexpressie met turkoois, die bekend staat om zijn helende eigenschappen op de keelchakra.

Next: Spirituele kleding

Belang van spiritualiteit in het dagelijks leven

Spiritualiteit helpt je om bewuster te leven en verbindt je met je innerlijke kern.

Spiritualiteit en voeding

Gezond eten kan je spirituele welzijn verbeteren. Voeding zoals biologische groenten en fruit, noten en zaden bevatten veel essentiële voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen ondersteunen je lichaam en geest, waardoor je meer energie krijgt en je emoties beter kunt beheersen.

Je kunt ook meditatieve momenten creëren door bewust te eten. Dit betekent langzaam kauwen, genieten van elke hap, en focussen op smaken en texturen. Hierdoor ben je meer verbonden met wat je eet en hoe het je lichaam beïnvloedt.

Dit bevordert zowel fysieke als spirituele gezondheid, en helpt je een kalmere geest te ontwikkelen.

Ecologie en spiritualiteit

Net zoals voeding een grote rol speelt in spiritualiteit, zo heeft ook ecologie een diepe connectie met ons spirituele welzijn. Door bewust om te gaan met de natuur, bevorder je niet alleen je eigen gezondheid maar ook die van de planeet.

Het gebruik van duurzame producten en het kiezen voor ecologisch verantwoorde opties helpen je om je meer verbonden te voelen met de aarde. Stel je voor dat je in een prachtige, ongerepte natuur wandelt.

Dit kan een gevoel van diepe rust en verbondenheid geven.

Draag bij aan een groenere wereld door kleine stappen te nemen, zoals het scheiden van afval, minder plastic gebruiken, en duurzame kleding te kopen. Spirituele producten zoals stenen en sieraden uit verantwoorde bronnen kunnen bijdragen aan jouw persoonlijke groei zonder de natuur te schaden.

Voel de positieve energie en de kracht die vrijkomt wanneer je keuzes maakt die zowel jou als de aarde ten goede komen. Deze praktische benadering verbindt ecologie direct met jouw spirituele reis.

Conclusie

Spiritualiteit kan je leven verrijken. Met deze top 10 Nederlandse podcasts ontdek je nieuwe inzichten. Je kunt ze makkelijk integreren in je dagelijkse routine. De praktische tips helpen je meteen vooruit.

Blijf open en nieuwsgierig naar wat spiritualiteit voor jou kan betekenen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de categorieën van Nederlandse podcasts over spiritualiteit?

De categorieën van Nederlandse podcasts over spiritualiteit kunnen variëren van meditatie en mindfulness tot zelfontwikkeling en spirituele verhalen.

2. Waar kan ik meer te weten komen over het luisteren naar podcasts?

Je kunt meer leren over podcast luisteren door verschillende platforms te verkennen die Nederlandse podcasts aanbieden en te zoeken naar recensies en aanbevelingen.

3. Hoe kan ik mijn eigen podcast aanmelden?

Je kunt je eigen podcast aanmelden door contact op te nemen met podcastplatforms en hun terms of use te volgen voor het indienen van nieuwe shows.

4. Wat zijn de terms of use voor het aanmelden van een podcast?

De terms of use voor het aanmelden van een podcast verschillen per platform, maar omvatten meestal richtlijnen over inhoud, auteursrechten, en technische vereisten.

Foto van Anouk van Gangelen

Anouk van Gangelen

Anouk van Gangelen (1992) is een empathisch lifecoach bij Vortex Flow, met veel passie voor spiritualiteit, persoonlijke en emotionele ontwikkeling. Ze is de partner van Martijn en een liefhebbende moeder van Tess en Luka. Haar expertise omvat persoonlijke ontwikkeling, het weer in lijn komen met de gevoelswereld en helpen creëren van meer Flow. Volg Anouk ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor vragen of suggesties, mail anouk@vortexflow.nl of bel 06-22965778 tijdens kantooruren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *