In dit artikel

De beste spirituele films op Netflix om jezelf mee te inspireren

In dit artikel

Spirituele films kunnen een krachtige bron van inspiratie en reflectie zijn. Ze helpen je om je bewustzijn te vergroten, nieuwe inzichten te krijgen en dieper in jezelf te kijken. Maar hoe vind je de beste spirituele films op Netflix? Dit kan soms overweldigend zijn, gezien het enorme aanbod.

Gelukkig hebben wij een selectie samengesteld van de meest inspirerende spirituele films die je op Netflix kunt vinden. Deze films bieden waardevolle lessen en kunnen je helpen bij je persoonlijke groei en innerlijke rust.

Ik ben Anouk van Gangelen, een empathische coach en moeder van twee kinderen. Met mijn achtergrond in ergotherapie en jarenlange ervaring als coach, help ik mensen om zichzelf beter te begrijpen en te leven vanuit intuïtie.

Deze blog biedt een overzicht van spirituele films die niet alleen entertainen maar ook diepgaande inzichten bieden. Lees verder voor onze topaanbevelingen!

Samenvatting

 • The Truman Show, geregisseerd door Peter Weir, toont hoe Truman Burbank ontdekt dat zijn leven een illusie is, wat je aan het denken zet over vrijheid en bewustwording.
 • Eat, Pray, Love volgt Liz Gilbert, gespeeld door Julia Roberts, op haar wereldreis na een scheiding. Het verhaal is inspirerend met thema’s van zelfontdekking en groei.
 • Our Planet is een natuurdocumentaire die de impact van klimaatverandering toont met verbluffende beelden van verschillende continenten.
 • De serie The Mind, Explained biedt inzichten in hersenprocessen zoals geheugen en dromen en maakt complexe concepten toegankelijk.
 • The Secret Garden vertelt het verhaal van Mary Lennox en laat zien hoe natuur kan bijdragen aan welzijn en innerlijke groei.

Overzicht van Aanbevolen Films

Zet je schrap voor films die je diep raken en je aan het denken zetten. Laat je inspireren door verhalen over zelfontdekking en innerlijke groei.

The Truman Show

The Truman Show volgt het leven van Truman Burbank, gespeeld door Jim Carrey. Hij ontdekt langzaam dat zijn hele leven een illusie is, georkestreerd voor een razend populair televisieprogramma.

De film uit 1998, geregisseerd door Peter Weir en geschreven door Andrew Niccol, onthult hoe Truman’s perfecte wereld eigenlijk zorgvuldig wordt gemanipuleerd. Dit zet je aan het denken over vrijheid en bewustwording.

De krachtige boodschap inspireert je om je eigen leven kritisch te bekijken. Net als Truman besef je dat echte vrijheid van binnenuit komt en niet afhankelijk is van externe factoren.

Door de film krijg je inzicht in waar het echt om draait in het leven. The Truman Show staat op Netflix als een van de top spirituele films die je kunnen inspireren tijdens jouw persoonlijke reis.

Eat, Pray, Love

Eat, Pray, Love” is een Amerikaanse dramafilm uit 2010. Ryan Murphy regisseerde de film, gebaseerd op het boek van Elizabeth Gilbert. Liz besluit haar leven te veranderen na haar scheiding en reist de wereld rond.

Ze geniet van lekker eten, zoekt naar spiritualiteit en vindt ware liefde. Julia Roberts speelt een geloofwaardige rol en brengt het verhaal tot leven.

De film is een bron van inspiratie en nieuwe inzichten. Het vertelt over zelfontdekking en groei. Veel mensen prijzen het vanwege de diepgaande thema’s. De prachtige locaties zoals Italië, India en Bali maken het visueel aantrekkelijk.

“Eat, Pray, Love” staat in de lijst van de vijftig beste films op Netflix en laat je nadenken over wat echt belangrijk is in het leven.

“Dol op reizen? Deze film nodigt je uit om nieuwe culturen te ervaren.”

The Secret Garden

Heb je genoten van de zoektocht naar jezelf in “Eat, Pray, Love”? Duik dan in het betoverende verhaal van “The Secret Garden”. Deze film is gebaseerd op het kinderboek van Frances Hodgson Burnett.

Het vertelt het verhaal van Mary Lennox, een 10-jarig meisje dat na het verlies van haar ouders bij haar oom op een afgelegen landgoed gaat wonen.

Deze film biedt je prachtige visuele effecten en laat je de helende kracht van de natuur ervaren. Je zult ontdekken hoe frisse lucht en natuur kunnen bijdragen aan je welzijn. “The Secret Garden” is een mooie familiefilm, geschikt voor alle leeftijden, en onderzoekt thema’s van geloof en spiritualiteit.

Diepgaande Blik op Uitgelichte Documentaires

Deze documentaires laten je de wonders van de natuur en geest zien. Ze combineren prachtige beelden met diepe inzichten in onze wereld en onszelf.

Our Planet

Our Planet is een achtdelige natuurdocumentaire uit 2019. De serie, geproduceerd door de makers van Planet Earth, toont de gevolgen van klimaatverandering voor alle levende wezens op aarde.

Met uniek vastgelegde beelden van 7 continenten door 600 cameramensen, biedt dit een indrukwekkende kijk op de natuur. De krachtige boodschap over de natuur raakt diep en laat je nadenken over onze impact op de planeet.

Je ziet prachtige landschappen en dieren in hun natuurlijke habitat. De documentaire toont hoe menselijke activiteiten biodiversiteit bedreigen. Het is inspirerend en educatief voor iedereen die geïnteresseerd is in milieu en klimaatverandering.

De beelden zijn verbluffend; je voelt je bijna onderdeel van de wilde natuur. Deze serie zet aan tot bewustwording en actie voor een duurzamere toekomst.

We can no longer ignore the consequences of our actions.

The Mind Explained

The serie ” The Mind, Explainedonderzoekt verschillende aspecten van de hersenen en geest. Elke aflevering duurt ongeveer 20 minuten en biedt diepgaande inzichten. Je leert over onderwerpen zoals geheugen, dromen en angst.

Deze korte maar krachtige afleveringen geven heldere uitleg over complexe processen in je hoofd. De informatie is wetenschappelijk onderbouwd en toch eenvoudig te begrijpen.

De serie is een aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe de hersenen werken. Je kunt de afleveringen gemakkelijk vinden op Netflix. “The Mind, Explained” maakt moeilijke concepten toegankelijk en interessant.

Het is een perfecte startpunt voor je spirituele en intellectuele ontwikkeling.

Aanvullende Spirituele Bronnen

Verken spirituele boeken en films die je reis verdiepen. Ontdek hoe kunst je kan helpen om spiritualiteit te verkennen.

Spirituele boeken en films om je reis te verdiepen

Spirituele boeken en films kunnen je reis naar binnen verdiepen. Ze bieden inspiratie en geven je nieuwe inzichten.

 1. Ram Dass: Be Here Now – Dit boek van Ram Dass, oorspronkelijk Richard Alpert, helpt je bewust te zijn in het moment. Het is een must-read voor iedereen die wil leren leven vanuit aanwezigheid.
 2. Brené Brown: The Call to Courage – Deze film van Brené Brown op Netflix moedigt je aan om dapper te zijn. Ze laat zien hoe kwetsbaarheid juist kracht kan zijn in ons dagelijks leven.
 3. The Power of Now van Eckhart Tolle – Dit boek leert je de kracht van het huidige moment te ontdekken en los te laten wat niet belangrijk is.
 4. Eat, Pray, Love – Deze film neemt je mee op een spirituele reis rondom de wereld. Het inspireert om jezelf opnieuw te ontdekken door reizen, eten en meditatie.
 5. The Secret Garden – Deze film laat zien hoe natuur helend kan werken voor onze geest en ziel. Een prachtige illustratie van innerlijke groei door verbinding met de natuur.
 6. Our Planet geschied door David Attenborough – Deze documentaire legt de schoonheid van de aarde vast en herinnert ons eraan hoe we verbonden zijn met alle levende wezens.
 7. Thich Nhat Hanh’s Boeken over Mindfulness – De boeken van Thich Nhat Hanh zoals ‘Het wonder van mindfulness’ helpen je letten op kleine details in het dagelijks leven.
 8. Marina Abramovic: The Artist Is Present – Deze documentaire toont Marina Abramovic’s performance kunst die diepgaande emotionele reacties oproept en spirituele ontwaakking bevordert.
 9. Plum Village teachings by Thich Nhat Hanh’s community – Deze video’s en lezingen bieden praktische gidsen voor het cultiveren van vrede en mededogen in jezelf en anderen.
 10. Inception: – Ondanks dat deze film meer sci-fi is, biedt hij interessante perspectieven op dromen realiteit.

Het verkennen van spiritualiteit door kunst

Kunst kan je helpen om je spirituele reis te verdiepen. Schilderijen, beelden en moderne kunstwerken kunnen diepe emoties oproepen en je tot nadenken zetten. Door de ogen van een kunstenaar kun je nieuwe perspectieven ontdekken op het leven en je eigen innerlijke wereld.

Je kunt bijvoorbeeld een kunstwerk van Thich Nhat Hanh bekijken. Zijn kunst ademt rust en mindfulness. Kunstgalerijen en musea bieden vaak speciale tentoonstellingen rondom spirituele thema’s.

Zo kun je op een unieke manier verbinding maken met je eigen spiritualiteit.

Conclusie

### Conclusie

Spirituele films op Netflix bieden jou de kans om geïnspireerd te raken. Ze stimuleren persoonlijke groei en bieden waardevolle inzichten voor je spirituele reis. Door het bekijken van deze films kun je nieuwe perspectieven ontdekken en dieper nadenken over het leven.

Laat jezelf inspireren door verhalen zoals “Eat, Pray, Love” en “Our Planet”. Jouw spirituele reis begint met een klik op Netflix!

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de beste spirituele films op Netflix?

De beste spirituele films op Netflix zijn films die je inspireren en je helpen om dieper na te denken over het leven.

2. Waarom zou je spirituele films kijken?

Spirituele films kunnen je helpen om te ontspannen, nieuwe inzichten te krijgen en jezelf te inspireren.

3. Wie is Thich Nhat Hanh en waarom is hij belangrijk in spirituele films?

Thich Nhat Hanh is een bekende boeddhistische monnik en schrijver. Zijn wijsheid en lessen komen vaak terug in spirituele films.

4. Hoe vind je spirituele films op Netflix?

Gebruik de zoekfunctie op Netflix en typ “spirituele films” of zoek naar titels die worden aanbevolen door spirituele leiders zoals Thich Nhat Hanh.

Foto van Anouk van Gangelen

Anouk van Gangelen

Anouk van Gangelen (1992) is een empathisch lifecoach bij Vortex Flow, met veel passie voor spiritualiteit, persoonlijke en emotionele ontwikkeling. Ze is de partner van Martijn en een liefhebbende moeder van Tess en Luka. Haar expertise omvat persoonlijke ontwikkeling, het weer in lijn komen met de gevoelswereld en helpen creëren van meer Flow. Volg Anouk ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor vragen of suggesties, mail anouk@vortexflow.nl of bel 06-22965778 tijdens kantooruren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *