In dit artikel

Vortex healing vs reiki: Wat is het verschil?

In dit artikel

In de wereld van energetische genezing is er een schat aan keuzes, elk met zijn unieke kracht en benadering. Het is echter begrijpelijk dat dit soms overweldigend kan zijn, met name wanneer je probeert te onderscheiden tussen technieken zoals Vortex Healing en Reiki.

Wist je dat VortexHealing® zich richt op diepe transformatie met behulp van goddelijke energie en bewustzijn? Dit belangrijke onderscheid kan de sleutel zijn tot het begrijpen van de verschillende impact die deze methoden kunnen hebben op jouw welzijn.

Als ervaren ergotherapeut en empathisch coach heb ik, Anouk van Gangelen, jarenlang mensen geholpen hun innerlijke kracht te ontdekken en te gebruiken voor hun zelfbewustzijn en persoonlijke groei .

Mijn kennis en ervaring in zowel traditionele als alternatieve geneeswijzen stellen mij in staat om dieper in te gaan op de essentiële verschillen – en overeenkomsten – tussen Vortex Healing en Reiki.

Ontdek welke methode het beste bij jou past.

Samenvatting

  • Vortex Healing gebruikt goddelijke energie om diepe mentaal-emotionele issues aan te pakken en transformatie te bevorderen.
  • Reiki maakt gebruik van universele energie om stress te verminderen en ontspanning te bieden door zachte aanraking of handoplegging.
  • Vortex Healing richt zich op diepgaande persoonlijke groei en het loslaten van oud zeer, terwijl Reiki gericht is op algemeen welzijn en ontspanning.
  • Met Vortex Healing kun je hogere vibratieniveaus bereiken en je eigen kracht ontdekken voor persoonlijke ontwikkeling en vrijheid.
  • Reiki biedt een zachte, toegankelijke vorm van heling die iedereen kan ervaren, ongeacht geloofsovertuiging of voorkennis.

Wat is Vortex Healing?

Vortex Healing is een krachtige healingsvorm die jouw leven kan veranderen. Het maakt gebruik van Goddelijke energie en bewustzijn om te helpen bij diepe genezing. Dit is niet zomaar een healingtechniek; het gaat over transformatie, op alle niveaus.

Jij staat centraal, met al jouw mentaal-emotionele issues die omgetoverd kunnen worden naar iets positiefs. Dankzij deze methode kun je oude patronen loslaten en echte vrijheid ervaren.

Vortex Healing richt zich op jouw unieke pad naar ontwaken en heelwording.

Deze geneeswijze duikt diep in de kern van wie je bent, gebruik makend van Vortex energie om verandering te brengen waar dat het meest nodig is. En nu je weet wat Vortex Healing inhoudt, laten we de focus leggen op Reiki en verkennen hoe het zich onderscheidt van deze krachtige praktijk.

Wat is Reiki?

Reiki is een helende techniek die uit Japan komt. Jij, als ontvanger, krijgt universele energie doorgespeeld. Deze stroomt dan door je lichaam. Het mooie van Reiki is dat het heel simpel werkt: een beoefenaar legt zijn handen op of vlak boven jou.

Dit helpt om stress te verminderen en ontspanning te brengen. Zelf heb ik ervaren hoe krachtig deze zachte aanraking kan zijn. Tijdens een sessie voelde mijn lichaam warm en tintelend.

Het was alsof alle stress van me afgleed.

Deze vorm van heling is gericht op het herstellen van jouw balans. Stel je voor, na een lange, vermoeiende dag vol met zorgen, dat je neerligt en deze zorgzame energie jou omhult. Die momenten heb ik altijd als erg rustgevend ervaren.

In tegenstelling tot wat sommigen denken, is Reiki niet gebonden aan enige geloofsovertuiging. Het is puur energiewerk dat iedereen kan ervaren. Nu richt onze aandacht zich op de kernverschillen tussen Vortex Healing en Reiki.

Kernverschillen tussen Vortex Healing en Reiki

Ontdek hoe Vortex Healing en Reiki verschillen in hun benadering van energiegenezing en vind uit welke methode het beste bij jouw pad naar zelfbewustzijn en transformatie past.

Energiebron en vibratieniveau

Vortex Healing haalt zijn kracht uit Goddelijke energie en bewustzijn. Dit zorgt voor een sterk vibratieniveau, gericht op diepe transformatie. Tijdens mijn sessies merk je hoe deze krachtige stroom mentaal-emotionele blokkades aanpakt.

Het is meer dan alleen genezing; het is een herontdekking van je eigen kern.

Reiki daarentegen maakt gebruik van universele energie. Deze vorm is zachter en werkt vooral ontspannend en stressverminderend. Als Reiki-beoefenaar voel ik hoe deze energie zachtjes door je lichaam stroomt, balans zoekt en subtiele heling biedt.

Beide methoden brengen harmonie, maar de manier waarop ze dat doen en het effect ervan in onze energie zijn heel verschillend.

Intentie en doel van de heling

Bij Vortex Healing streef je naar transformatie op een diep mentaal-emotioneel niveau. Dit proces maakt gebruik van Goddelijke energie en bewustzijn, gericht op het herstellen van jouw innerlijke ruimte, zelfbewustzijn en persoonlijke vrijheid.

Het gaat om meer dan alleen ontspannen; het wil jouw wezenlijke patronen helen en transformeren, zodat echte genezing plaatsvindt.

Reiki daarentent, richt zich op het doorgeven van universele energie om jouw stress te verminderen en ontspanning te bevorderen. De bedoeling hier is algemene wellness te ondersteunen, door lichaam en geest in harmonie te brengen.

Hierbij speelt handoplegging een belangrijke rol, zonder specifieke trainingen of instrumenten die bij Vortex Healing wel cruciaal zijn. Deze verschillende intenties en doelen weerspiegelen dus niet alleen de zuivere aanpak van elke helingsmethode, maar ook wat jij als ontvanger mag verwachten in termen van persoonlijke groei en empowerment.

De effecten van Vortex Healing op persoonlijke groei en empowerment

Vortex Healing leidt je naar een staat van zelfbewustzijn en transformatie. Deze vorm van energetische genezing werkt intensief op mentaal-emotionele issues en bevordert diepgaande innerlijke groei.

Je leert oude wonden helen en patronen die je niet meer dienen, los te laten. Hierdoor ervaar je meer vrijheid in je leven.

Door de Goddelijke Energie & Bewustzijn aan te boren die Vortex Healing biedt, unlock je een hogere vibratie in jezelf. Dit proces stimuleert persoonlijke ontwikkeling en empowerment op een manier die uniek is voor deze helingstechniek.

Je ontdekt de kracht van Eenheid binnenin, wat je helpt om met meer zelfvertrouwen en authenticiteit door het leven te gaan.

Hoe Vortex Healing de innerlijke kracht en persoonlijke ontwikkeling bevordert

Met Vortex Healing duik je diep in de kern van mentaal-emotionele issues, waardoor je daadwerkelijke transformatie ervaart. Dit proces, geleid door Goddelijke energie en bewustzijn, helpt je oude patronen en blokkades los te laten die jouw groei belemmeren.

Je krijgt toegang tot hogere vibratieniveaus, wat leidt tot een krachtiger zelfbewustzijn en een vernieuwd gevoel van vrijheid.

Als ergotherapeut heb ik gezien hoe deze benadering mensen verandert. Ze vinden hun ware kracht terug en maken stappen in hun persoonlijke ontwikkeling die voorheen ondenkbaar waren.

Het is fascinerend te observeren hoe cliënten, door het werken met Vortex Healing, niet alleen lichamelijke maar ook mentale vrijheden ervaren. Deze methode biedt hen de gereedschappen om hun leven actief vorm te geven, geleid door intuïtie en een diep vertrouwen in hun eigen kunnen.

Conclusie

Vortex Healing en Reiki bieden beide bijzondere wegen naar heling, elk met hun nuances. Energiebronnen verschillen duidelijk – goddelijk tegenover universeel. Reflecteer eens, welke benadering resoneert meer met jouw persoonlijke zoektocht naar welzijn? Deze methodes zijn toegankelijk en bedoeld om je volledig potentieel te ontsluiten.

Moedig jezelf aan om dieper in je eigen energiepraktijk te duiken en te ontdekken wat voor jou het beste werkt. Jouw reis naar zelfontdekking en heling is uniek – sta open voor de kracht van zowel Vortex Healing als Reiki.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verschil tussen vortex healing en reiki?

Vortex healing en reiki zijn beide energiehelende technieken, maar ze verschillen in hun aanpak en filosofie.

2. Kan ik zowel vortex healing als reiki gebruiken?

Ja, je kunt zowel vortex healing als reiki gebruiken. Beide technieken hebben unieke voordelen en kunnen samen worden gebruikt voor een holistische genezingsbenadering.

3. Welke van de twee – vortex healing of reiki – is beter?

Het hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Sommige mensen geven de voorkeur aan vortex healing, terwijl anderen meer baat hebben bij reiki.

4. Zijn er bijwerkingen verbonden aan vortex healing of reiki?

Over het algemeen worden zowel vortex healing als reiki als veilig beschouwd. Echter, zoals bij elke therapeutische techniek, is het belangrijk om te overleggen met een gekwalificeerde beoefenaar voordat je begint.

Foto van Anouk van Gangelen

Anouk van Gangelen

Anouk van Gangelen (1992) is een empathisch lifecoach bij Vortex Flow, met veel passie voor spiritualiteit, persoonlijke en emotionele ontwikkeling. Ze is de partner van Martijn en een liefhebbende moeder van Tess en Luka. Haar expertise omvat persoonlijke ontwikkeling, het weer in lijn komen met de gevoelswereld en helpen creëren van meer Flow. Volg Anouk ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor vragen of suggesties, mail anouk@vortexflow.nl of bel 06-22965778 tijdens kantooruren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *